Ατσίδες

του Καρτέσιου

Στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο μοίρασε 2 εκ. ευρώ (και κάτι ψιλά) για… δωρεάν δια-φημίσεις, είναι χρήσιμο να προσέξουμε κάποιες λεπτομέρειες.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ χρηματοδοτείται από το Υπουρ-γείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Το υπουργείο αυτό ΛΟΓΙΚΑ θα πρέπει να έχει και τον έλεγχο της χρηματοδότησης. Να μαθαίνει, ας πούμε, πού πάνε τα λεφτά των χρηματοδο-τήσεων.

Οι τρεις πρώτες μοιρασιές συνολικού ποσού 1.180.000 ευρώ πραγματοποιήθηκαν από τον Ιανουάριο του 2011 έως τον Φεβρουάριο του 2012. Ποιος να ήταν άραγε υπουργός εκείνη την περίοδο; Ο Ανδρέας Λοβέρδος έτυχε να είναι υπουργός Υγείας από  τις 7 Σεπτεμβρίου 2010 έως τις 17 Μαΐου 2012.

Η τέταρτη μοιρασιά υπεγράφη το Δεκέμβριο 2013. Ποιος να ήταν άραγε υπουργός εκείνη την περίοδο; Ο Σπυρίδων – Άδωνις Γεωργιάδης έτυχε να είναι υπουργός Υγείας από τις 25 Ιουνίου 2013 έως και τις 9 Ιουνίου 2014.

Τα χρήματα αυτά ανήκουν στο Δημόσιο, δηλαδή στους πολίτες. Και τυχαίνει ο κ. Λοβέρδος και ο.....
κ. Γεωργιάδης να είναι από τους πλέον λαλίστατους καταγγέλλοντες της κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος. Όταν, όμως, κάτω από τη μύτη σου χάνονται  2 εκατομμύρια ευρώ (και κάτι ψιλά), πώς μπορείς να καταγγέλλεις, να τσιρίζεις και να ζητάς την τιμωρία άλλων; Το δικαίωμα φυσικά και το έχεις. Τη σοβαρότητα όμως την έχεις για να το κάνεις;

Φυσικά και δεν υπάρχει εμπλοκή των δύο πρώην υπουργών στο σκάνδαλο. Ούτε στην τσέπη τους μπήκαν χρήματα, ούτε πιθανόν να γνώριζαν τι γίνεται στο ΚΕΕΛΠΝΟ, το οποίο χρηματοδοτούσε το υπουργείο τους με δημόσιο χρήμα. Αυτό ακριβώς, όμως, είναι ένα ακόμη στοιχείο -ανάμεσα στα τόσα άλλα- που τους εντάσσει στη λίστα των τραγικά αποτυχημένων πολιτικών.

Είναι μία ακόμη απόδειξη της υποκρισίας των αρχαγγέλων της υπεράσπισης του δημοσίου χρήματος. Δεν κατάφεραν να ελέγξουν και, κυρίως, να προστατεύσουν τους φόρους των πολιτών. Είναι άραγε αδίκημα αυτό; Όχι, η υποκρισία και η ανικανότητα δεν αναφέρονται κάπου ως αδικήματα. Υπάρχει όμως ποινή. Και είναι η απαξίωση των πολιτών.

Κι ένα τελευταίο ερώτημα. Τα ΜΜΕ που πληρώθηκαν για διαφημιστικά μηνύματα τα οποία ήταν υποχρεωμένα να προβάλλουν δωρεάν, θα κληθούν τώρα να επιστρέψουν τα χρήματα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα;


Ατσίδες Ατσίδες Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Απριλίου 14, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.