Για την απεργία της 7ης Απριλίου

Ανακοίνωση

Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ δημο-σίευσε πρόσφατα, κείμενο διαλόγου με τίτλο: «Τι εμποδίζει την από τα κάτω συγκρότηση μαζικού εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος;»

Κείμενο προσέγγισης στον εργαζόμενο πολίτη, στον άνεργο, στη νεολαία, στον ελεύθερο επαγγελματία, κείμενο που στην ουσία αφορά όλους τους πληττόμενους πολίτες από την λαίλαπα των μνημονίων, και που καταλήγει στο αυτονόητο συμπέρασμα :

«Η επιβίωση της χώρας και του λαού της, εξαρτάται πλέον στον μέγιστο βαθμό, από το πόσο οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, άνεργοι, αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι και νεολαία υιοθετούν εθνικοαπελευθερωτικά χαρακτηριστικά στις διεκδικήσεις τους. Από το πόσο θα καταστούν ικανοί να υψώσουν τείχη θωράκισης κι αντίστασης στα σχέδια αποικιοποίησης και ακρωτηριασμού της ίδιας τους της χώρας. Από το πόσο είμαστε ικανοί συγκροτώντας ως συλλογικό υποκείμενο τον λαό, να αναδείξουμε σε ηγέτιδα δύναμη του έθνους τον κόσμο της εργασίας, αυτούς που αποκτούν κοινά συμφέροντα και πανεθνικούς δεσμούς κάτω από την διεκδίκηση και την κατάκτηση των βασικών δικαιωμάτων τους, την διεκδίκηση και την κατάκτηση της Δημοκρατίας.»

Στην αυριανή απεργία, οι σημερινοί εκπρόσωποι του γραφειοκρατικού - κυβερνητικού συνδικαλιστικού κινήματος, καλούν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους να βαρέσουν μια ακόμα τουφεκιά στον αέρα. Μια απεργία που δεν είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένου σχεδιασμού, ούτε οργανωμένου σχεδίου κλιμάκωσης και με την έτερη μεγάλη ομοσπονδία εργαζομένων, την ΓΣΕΕ, να μην συμμετέχει.

Καλούν για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Αλήθεια από ποιόν ακριβώς ζητάνε να πάρει πίσω το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, όταν η ίδια η κυβέρνηση έχει παραδώσει τα κλειδιά της χώρας στους δανειστές της;

Μιλούν για κλιμάκωση και παλλαϊκό ξεσηκωμό. Αλλά απέχουν απροκάλυπτα πλέον, από τα βασικά διαχρονικά και αναπαλλοτρίωτα αιτήματα που μπορούν να ξεσηκώσουν τον λαό μας. Αιτήματα, που η ιστορική εμπειρία αποδείχνει πως είναι τα μόνα ικανά να οικοδομήσουν ένα πραγματικά ρωμαλέο εργατικό παλλαϊκό κίνημα, ενάντια στις πολιτικές εξανδραποδισμού, βαρβαρότητας και αποδόμησης όχι μόνο του κόσμου της εργασίας, αλλά της νέας γενιάς, της νεολαίας και των γενιών που ακόμη δεν γεννήθηκαν.

Αιτήματα που διεκδικούν και απαιτούν, όχι μόνο την Κοινωνική Ασφάλιση και την δίκαιη φορολογία, αλλά την ακεραιότητα και ύπαρξη της χώρας, απέναντι στην παράδοσή της στις ορέξεις των σύγχρονων αποικιοκρατών. Αιτήματα που διεκδικούν να πάρουν πίσω τη νομική υπόσταση της χώρας, που κατοχυρώνει και θεμελιώνει με κυρίαρχο τρόπο, όλα τα εργασιακά, κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα και που παραδόθηκε με τη νέα δανειακή σύμβαση και το 3ο μνημόνιο στους επικυρίαρχους. Αιτήματα εθνικοαπελευθερωτικά, πατριωτικά και δημοκρατικά, ικανά και αναγκαία για να οικοδομήσουν παλλαϊκή ενότητα στην βάση των εργαζομένων και του λαού μας.

Το ΕΠΑΜ στο παραπάνω πλαίσιο, καλεί κάθε εργαζόμενο, νέο, άνεργο, συνταξιούχο, ελεύθερο επαγγελματία, τα μέλη και τους φίλους του, να ξεπεράσουν τα πλαστά αποπροσανατολιστικά και διχαστικά διλήμματα που ενεσιβάλλονται από τους εργατοπατέρες και το πολιτικό σύστημα, και να συμμετέχουν μαζικά στην Γενική Απεργία της 7ης Απριλίου, πλαισιώνοντας τα εργατικά πρωτοβάθμια σωματεία τους.

Δεν είναι χάρη στους εργατοπατέρες η συμμετοχή. Είναι πατριωτικό καθήκον, υποχρέωση στα ίδια τα παιδιά μας και τους νέους η συμμετοχή μας σε κάθε κινητοποίηση στον απελευθερωτικό αγώνα για την πατρίδα μας.

ΟΧΙ στην ΚΑΤΑΛΥΣΗ της Κοινωνικής Ασφάλισης και την Φοροκαταιγίδα.
ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του Δημόσιου και Εθνικού πλούτου της χώρας.
ΟΧΙ στο ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ της ΠΑΤΡΙΔΑΣ
ΟΧΙ στον ΠΟΛΕΜΟ της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΜΑΦΙΑΣ της ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΝΑΙ στην ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αθήνα 6 Απριλίου 2016
Ο Συνδικαλιστικός Τομέας του ΕΠΑΜ


Για την απεργία της 7ης Απριλίου Για την απεργία της 7ης Απριλίου Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Απριλίου 07, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.