Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τα θύματα της τρομοκρατίας

του Δημήτρη Καζάκη

Την περασμένη εβδομάδα συνεργεία δημοσιογράφων κατόρθωσαν να μπουν στην πόλη Τσίζρε της Τουρκίας. Αυτό που αντίκρισαν ξεπερνά ακόμη και την πιο νοσηρή φαντασία. Η πόλη έχει κυριολεκτικά ισοπεδωθεί από τις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού.

Η πόλη αυτή βρίσκεται στην επαρχία Σιρνάκ της Ανατολίας στη Νοτιοανατολική Τουρκία. Κοντά στα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, στο τριεθνές. Κατοικείται κατά πλειοψηφία από Κούρδους και ο πληθυσμός της ανέρχεται περίπου σε 120 χιλιάδες. Είναι περιτριγυρισμένη από τον Τίγρη στα βόρεια, ανατολικά και νότια. Αυτό έδωσε και το όνομά της, που σημαίνει "νησί" στα αραβικά.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο ο τουρκικός στρατός ανέλαβε να εκκαθαρίσει την πόλη από τους "τρομοκράτες" του PKK. Ξεκίνησε με μπαράζ πυροβολικού και συνέχισε με άρματα μάχης και ειδικές δυνάμεις. Η σφαγή είναι ολοκληρωτική. Κανείς δεν ξέρει το συνολικό αριθμό των θυμάτων. Εκτιμάται ότι ανέρχονται σε χιλιάδες.

Ο τουρκικός στρατός μιλά για εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον Κούρδων "τρομοκρατών", αλλά δεν έχει να παρουσιάσει ούτε ένα εύρημα που να δικαιολογεί μια τέτοια ενέργεια. Δεν βρήκε....
οπλοστάσια, ούτε αποθήκες πυρομαχικών, που να δείχνουν ότι στην πόλη υπήρχε οργανωμένη δύναμη ενόπλων "τρομοκρατών". Αντίθετα όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο γεγονός ότι τα θύματα είναι αθώοι πολίτες και άμαχοι.

Στις εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην Τσίζρε φαίνεται να διαπράχθηκαν τρομακτικές ωμότητες. Δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ τραυματίες σε πρόχειρα νοσοκομεία, που είχαν δημιουργηθεί σε υπόγεια πολυκατοικιών. Ο τουρκικός στρατός χρησιμοποίησε τον αποκεφαλισμό όποιου παραδινόταν, προκειμένου να τρομοκρατήσει και να σπάσει το ηθικό του πληθυσμού.

Οι καταγγελίες μιλάνε για πάνω από 150 κρατούμενους που αποκεφαλίστηκαν και ύστερα τα πτώματά τους πετάχτηκαν στις φλόγες. Τη φωτιά με εμπρηστικά πυρομαχικά χρησιμοποίησε ο τουρκικός στρατός και εναντίον συμπλεγμάτων κατοικιών όπου είχαν βρει καταφύγιο πολλοί άμαχοι. Αρκετοί απ' αυτούς - κυρίως γυναίκες και παιδιά - κάηκαν ζωντανοί. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι ανάμεσά τους κρύβονταν "τρομοκράτες".

Κι όλα αυτά έγιναν από τον τουρκικό στρατό εναντίον τούρκων πολιτών μέσα στην τουρκική επικράτεια. Χωρίς προηγούμενα να έχουν εκδηλωθεί εχθροπραξίες με αντάρτες του PKK. Ούτε μέσα, ούτε γύρω από την πόλη.

Οι πληροφορίες μέρα με τη μέρα δίνουν όλο και πιο ζοφερή εικόνα για το τι έκανε στη Τσίζρε ο τουρκικός στρατός. Κι αυτή είναι μία από τις τέσσερις πόλεις της Τουρκίας με συμπαγή πληθυσμό Κουρδικής καταγωγής, που έχει βάλει στο στόχαστρό του ο τουρκικός στρατός από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρόκειται καθαρά για γενοκτονία με άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό θυμάτων.

Κι όλα αυτά με άλλοθι τρομοκρατικές ενέργειες στην Κωνσταντινούπολη τον περασμένο Αύγουστο και την Άγκυρα, τις οποίες η κυβέρνηση κι ο Ερντογάν βιάστηκαν να χρεώσουν στο PKK. Όλα αυτά μέχρι το Σάββατο 19 Μαρτίου, όταν εκδηλώθηκε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε ένα μεγάλο εμπορικό και τουριστικό διαμέρισμα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

Οι τουρκικές αρχές αυτή τη φορά το χρέωσαν σε τρομοκράτες τζιχαδιστές. Τους ίδιους που εξοπλίζουν και ενισχύουν μήνες τώρα οι τουρκικές αρχές για να δρουν στη Συρία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει όλη τη στρατιωτική της δύναμη και τα μέσα πληροφοριών για να πολεμήσει "ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αιματηρά κύματα τρομοκρατίας στην ιστορία της". Αμέσως τα δυτικά μέσα "ξέχασαν" την Τσίζρε και την πρωτοφανή - ακόμη και για την Τουρκία - μαζική σφαγή των αμάχων πολιτών της και εστίασαν στην τρομοκρατία από τους τζιχαδιστές.

Βλέπετε οι δυο Ισραηλινοί τουρίστες με διπλή υπηκοότητα (Ισραηλινή και Ηνωμένων Πολιτειών) που σκοτώθηκαν στην επίθεση αυτοκτονίας, είναι πολύ πιο σημαντικοί από τους εκατοντάδες αμάχους που σφαγιάστηκαν από τον τουρκικό στρατό. Το ίδιο και οι 27 μέχρι τώρα νεκροί από το διπλό τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες.

Άλλο τα θύματα από τρομοκράτες τζιχαδιστές, ειδικά όταν ανήκουν στην ξανθιά Αρία φυλή των νεοναζί ηγετών της Δύσης. Κι άλλο τα θύματα από την κρατική τρομοκρατία της Τουρκίας. Ειδικά όταν πρόκειται για μελαμψούς ανατολίτες.

Για φανταστείτε τι θα γινόταν αν τα διεθνή ΜΜΕ αφιέρωναν ανάλογο χρόνο για τα θύματα της Τσίζρε μ' εκείνον που αφιερώνουν για τα θύματα της τρομοκρατίας των τζιχαδιστών στην Κωνσταντινούπολη και τις Βρυξέλλες. Αυτό δεν γίνεται, για να μπορέσει να παγιωθεί στη συνείδηση του κόσμου, η μεγάλη διαίρεση που καλλιεργείται από την εποχή της αποικιοκρατίας και εξέθρεψε όλους τους πολέμους τουλάχιστον από τον 19ο αιώνα και μετά, ανάμεσα στους πολιτισμένους "λαούς" ης Δύσης και τις υποτελείς μαυριδερές ράτσες των απολίτιστων της Ανατολής.


Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τα θύματα της τρομοκρατίας Δυο μέτρα και δυο σταθμά για τα θύματα της τρομοκρατίας Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Μαρτίου 22, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.