Μένουμε... Γερμανία

Αλλαγή τακτικής της Γερμανίας για το χρέος με αφορμή το προσφυγικό -Η καγκελαρία στήνει το μέλλον της αποικίας Ελλάδα.

της Μαρίας Τσολακίδη

Η ομιλία του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο London School of Economics ήταν τουλάχιστον ανατρι-χιαστική. Μετά από 7 χρόνια ανελέητου πολέμου εναντίον της Ελλάδας και των Ελλήνων ο Γερμανός υπουργός είπε δημοσίως: "Ο μόνος πραγματικός φίλος της Ελλάδας, αναφορικά με την προσφυγική κρίση, σε ολόκληρη την Ευρώπη είναι η Γερμανία".

Πριν αρχίσουμε να χειροκροτούμε την Γερμανία και την στάση του Σόιμπλε που ξαφνικά έγινε φίλος της Ελλάδας εξαιτίας του προσφυγικού και σε πολύ λίγο θα γίνει υπέρμαχος μιας χαλαρωμένης οικονομικής πολιτικής για την Ελλάδα πρέπει να έχουμε υπόψιν ότι η Γερμανία αυτή την στιγμή παίζει τον κύριο ρόλο στο θεατρικό της "Μεγάλης Ευρώπης του ενός λαού" ενάντια στην "Μεγάλη Ευρώπη του ενός λαού των εθνικιστών". Πρόκειται για δύο ομάδες με προπονητή την Γερμανία η οποία αυτή την στιγμή μετατρέπεται σε Ράιχ "φιλανθρωπίας" βάζοντας την Αυστρία και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να παίξουν τον ρόλο των κακών της Ευρώπης.

Η Γερμανία έχει το πάνω χέρι στον δανεισμό

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας βάζει νερό στο κρασί του χαλαρώνοντας τις πιέσεις εναντίον της Ελλάδας εξαιτίας του προσφυγικού. Μάλιστα είναι έτοιμος να προτείνει για την....
περίοδο 2016-2018 ελαστικοποίηση των μνηνονιακών όρων αφού η Γερμανία και η Ε.Ε για τα επόμενα δύο με τρία χρόνια θα κάνει την Ελλάδα μια χώρα Νταχάου με εγκλωβισμένους πρόσφυγες και μετανάστες. Η αποδοχή της ελληνικής κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργού Μουζάλα πριν δύο ημέρες, ότι για 2-3 χρόνια η Ελλάδα θα γίνει ένα τεράστιο στρατόπεδο συγκέντρωσης, ήταν ο αγγελιοφόρος των ειδήσεων ότι ο κ. Σόιμπλε θα ζητήσει για δύο χρόνια χαλάρωση του προγράμματος της Ελλάδας εξαιτίας του προσφυγικού.

Ξαφνικά ο σκληρός αντίπαλος γίνεται το ΔΝΤ στο οποίο η Ελλάδα οφείλει το μικρότερο ποσό του χρέους της που είναι κάτω των 30 δις ευρώ. Αντιθέτως ο συμπαραστάτης της Ελλάδας γίνεται η Ε.Ε του καλού Ράιχ με πρώτη την Γερμανία αν και το χρέος της Ελλάδας προς τον ESM (δηλαδή προς τις χώρες τις Ε.Ε), αλλά και ξεχωριστά προς τις χώρες της Ε.Ε από όπου έχει πάρει δάνεια, ξεπερνά τα 200 δις ευρώ. Από το συνολικό χρέος της χώρας πάνω του 80% η Ελλάδα το χρωστά στους εταίρους της. Στην ΕΚΤ και το ΔΝΤ χρωστά μόλις το 16% του χρέους.

Το μεγαλύτερο χρέος ακόμη και στον ESM η Ελλάδα το έχει προς την Γερμανία αφού το ποσοστό συμμετοχής της είναι 27% και το περίεργο είναι ότι το ποσοστό της πτωχευμένης Ελλάδας στον ESM είναι 2,79%. Μπορεί να φαίνεται μικρό αλλά είναι μεγαλύτερο ακόμα και από το ποσοστό της Αυστρίας και του Λουξεμβούργου [Φινλανδία (1,78%), την Αυστρία (2,76%), την Κύπρο (0,19%), την Εσθονία (0,18%), την Ιρλανδία (1,59%), τη Λετονία (0,27%), τη Λιθουανία (0,40%), το Λουξεμβούργο (0,24%), Μάλτα (0,072%), Πορτογαλία (2,49%), Σλοβακία (0,81%), Σλοβενία (0,42%)].

Συνολικά στον ESM η Γερμανία και η αποικία της, Ελλάδα, έχει το 30% όταν για μια έκτακτη χρηματοδότηση χρειάζεται το 85% των ψήφων.
 
Στήνουν την διακυβέρνηση του μέλλοντος της αποικίας τους

Η αλλαγή Σόιμπλε δεν είναι γιατί ξαφνικά κατάλαβε ότι οι Έλληνες θα επωμιστούν και δεύτερη ανθρωπιστική κρίση στην ήδη υπάρχουσα ελληνική και πρέπει να τους "ελαφρύνει". Απλά βρίσκει μια τεράστια ευκαιρία να φορτώσει την ανθρωπιστική κρίση αποκλειστικά στην Ελλάδα που αν την επωμιζόταν όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε τότε το κόστος θα ήταν πολύ μεγαλύτερο για τα κράτη-μέλη των αναπτυγμένων χωρών με την γερμανική οικονομία να σηκώνει το μεγαλύτερο λόγω του υψηλού ποσοστού της στα ταμεία Ευρωπαϊκής Επενδυτικής Τράπεζας, ΕSM και EKT.

Ο σημαντικότερος όμως λόγος που η Γερμανία αλλάζει τακτική είναι γιατί τώρα έχει στα χέρια της την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας με την Frontex και το ΝΑΤΟ υπό γερμανική διοίκηση στα σύνορα της χώρας, την διαχείριση όλων των περιουσιακών στοιχείων της Ελλάδας μέσω του Ινστιτούτου Ανάπτυξης που χειρίζεται ο Σόιμπλε, έχει καταφέρει να ανακεφαλαιοποιήσει τις ελληνικές τράπεζες με ενέχυρο τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας, έχει στα χέρια της την task force, μέσω ανακεφαλαιοποιημένης Τράπεζας Πειραιώς έχει το μεγαλύτερο ποσοστό καλλιεργήσιμης γης μέσω αγροτικών δανείων της πρώην ΑΤΕ, και κλείνει τους λογαριασμούς για τις πολεμικές αποζημιώσεις με Ελληνογερμανικά Ταμεία για το Μέλλον.

Ειδικά όσον αφορά το προσφυγικό και την συμμετοχή των Δήμων και Περιφερειών της Ελλάδας που ζήτησε η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη τους δικούς τους ανθρώπους να χειριστούν τοπικά την κατάσταση με το ελληνογερμανικό δίκτυο «Περιφέρειες, δήμοι, άνθρωποι» (GRDE). Καθόλου απίθανο να δούμε και ένα Γερμανικό Σχέδιο Μάρσαλ για το προσφυγικό που ακόμη και οι γερμανικές διεκδικήσεις Ελλήνων απογόνων σφαγιασμένων από τα στρατεύματα του Γ' Ράιχ να κλείσουν ως "ανθρωπιστικό πακέτο" σταματώντας οποιαδήποτε αναφορά σε δικαστήρια εναντίον της Γερμανίας.

Μένετε Ευρώπη... ως σκλάβοι

Η ελάφρυνση του χρέους που θα ζητήσει ξαφνικά ο κ. Σόιμπλε και ο υπάλληλός του κ. Ρένγκλινγκ του ESM δεν θα είναι ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας αλλά ελάφρυνση του χρέους της γερμανικής αποικίας, Ελλάδα. Όσο για τους Έλληνες πολίτες δεν θα αλλάξει απολύτως τίποτε όσον αφορά τους μνημονιακούς όρους και την σκληρή πολιτική λιτότητας. Η Γερμανία στήνει την αποικία της γεωπολιτικά και οι πολίτες της Ελλάδας θα πρέπει να είναι αφοσιωμένοι στην προσωπική τους επιβίωση και όχι στα εθνικά θέματα. Ο πόλεμος ενάντια στον προσωπικό μικρόκοσμο είναι ο καλύτερος αντιπερισπασμός όταν μια χώρα αλλάζει χέρια, αλλάζει σύνορα, αλλάζει σημαία.

από το «Στον Τοίχο»


Μένουμε... Γερμανία Μένουμε... Γερμανία Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Μαρτίου 04, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.