Για τ’ αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό

Δελτίο Τύπου

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που συνήλθε στις 7 Μαρτίου, απέτυχε να καταλήξει σε οριστικές αποφάσεις και θα ξανασυνεδριάσει στις 17 Μαρτίου. Η ανακοίνωση που εξέδωσε είναι ένα ευχολόγιο που ενδέχεται να υλοποιηθεί μόνο εφόσον υπάρξει συμφωνία στις 17 τρέχοντος.

Επί της ουσίας, το μόνο  πρακτικό αποτέλεσμα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είναι η τελευταία  πρόταση του σημείου 2, που αναφέρει ότι «οι ακανόνιστες ροές μεταναστών κατά μήκος της οδού των Δ.Βαλκανίων έχουν πλέον σταματήσει.» Αυτό σημαίνει ότι έχει κλείσει η έξοδος της Ειδομένης για τους πρόσφυγες και ότι μέχρι την 17ην Μαρτίου τουλάχιστον θα συγκεντρώνονται οι πρόσφυγες στην Ελλάδα με ότι αυτό συνεπάγεται. Τα μέτρα δήθεν στήριξης της Ελλάδας είναι γενικά και ασαφή ενώ η φύλαξη των εξωτερικών μας συνόρων δίνεται πλέον στην Φρόντεξ και στο ΝΑΤΟ.


Το ΕΠΑΜ καταδικάζει την τραγική στάση του Κ.Τσίπρα που αρνήθηκε να εναντιωθεί σε αυτή την απαράδεκτη για τα Ελληνικά συμφέροντα πρόταση και καλεί το Ελληνικό λαό σε επαγρύπνηση.

9/3/2016
Το Γραφείο Τύπου του ΕΠΑΜ


Για τ’ αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό Για τ’ αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 7ης Μαρτίου για το προσφυγικό Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Μαρτίου 10, 2016 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.