Ποιος ωφελείται από την δήλωση Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων;

του «Pitsirikos»

Η πρώτη σκέψη που κάνει κάποιος, όταν ακούει την δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, περί μη γενοκτονίας των Ποντίων, είναι ότι ένας πολιτικός εκφράζει την γνώμη του. Κάποιοι θα συμφωνήσουν μαζί του, κάποιοι θα διαφωνήσουν, κάποιοι θα εξοργιστούν.

Η δεύτερη σκέψη είναι πως η δήλωση Φίλη έρχεται σε μια πολύ δύσκολη εποχή για την Ελλάδα και την κυβέρνηση -αλλά δεν υπήρξαν και εύκολες εποχές τα τελευταία χρόνια-, οπότε έχει σκοπό να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα πολύ σκληρά μνημονιακά μέτρα που περνάει η κυβέρνηση.

Από την άλλη, οι πολίτες κοιμούνται όρθιοι, δεν αντιδρούν και μοιάζουν να περιμένουν την πλήρη κατάρρευση της χώρας, οπότε γιατί να τους αποσπάσεις την προσοχή; Έχουν αποσπαστεί μόνοι τους.

Βέβαια, έχουμε παράδοση εμείς οι Έλληνες να ασχολούμαστε με την Ιστορία μας, ενώ η χώρα...
μας καταρρέει.

Το 2007 και το 2008, ενώ η χώρα πήγαινε καρφί για την χρεοκοπία, το κύριο θέμα συζήτησης στην κοινωνία ήταν το βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ΄ Δημοτικού. Όλα τα άλλα βιβλία του Δημοτικού τα διαβάσαμε όλοι και τα βρήκαμε απόλυτα σωστά αλλά στο βιβλίο της Ιστορίας της ΣΤ’ Δημοτικού υπήρχαν ανακρίβειες.

Στην Ελλάδα είναι πολύ σημαντικά τα βιβλία του Δημοτικού, γιατί οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μείνει με όσα έμαθαν στο Δημοτικό. Και τα λένε μια ολόκληρη ζωή φωναχτά, σίγουροι πως όσα έμαθαν στο Δημοτικό είναι η απόλυτη αλήθεια.

Μια και αυτό είναι το μπλογκ μου και εκφράζω την γνώμη μου, θεωρώ πως η δήλωση του Νίκου Φίλη ότι δεν υπήρξε γενοκτονία των Ποντίων δεν έχει καμία σχέση ούτε με την Ιστορία, ούτε με το να αποσπάσει την προσοχή των Ελλήνων από τα μέτρα του Μνημονίου.
Η δήλωση του Νίκου Φίλη περί μη γενοκτονίας των Ποντίων έχει στόχο να ενδυναμώσει την Χρυσή Αυγή.
Και θεωρώ πως αυτό είναι οργανωμένο σχέδιο.
Εγώ δεν βλέπω να κερδίζει κάποιος άλλος από αυτή την δήλωση Φίλη.
Μόνο η Χρυσή Αυγή βγαίνει κερδισμένη.
Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, έχει μεγάλο πρόβλημα.

Ο Νίκος Φίλης είπε «αναγνωρίζουμε τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν ήταν γενοκτονία».

Ποιοι είστε εσείς που αναγνωρίζετε τον πόνο των Ποντίων; Και ποιος σας ζήτησε να αναγνωρίσετε τον πόνο τους;
Εσείς που αναγνωρίζετε τον πόνο των Ποντίων αναφέρεστε σε κάποια άλλη εθνότητα;
Ο πόνος των Ποντίων δεν είναι πόνος όλων των Ελλήνων;
Οι Πόντιοι δεν είναι Έλληνες;
Εσείς είστε Έλληνες;
Άνθρωποι είστε; Μήπως είστε εξωγήινοι;

Οι σοβαροί άνθρωποι σε αυτή τη χώρα -ανεξάρτητα από πολιτικούς χώρους- οφείλουν να προσπαθήσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Σε διαφορετική περίπτωση, έρχονται και τα χειρότερα.

Κάποτε τα βιβλία της Ιστορίας θα γράψουν πως, ενώ η Ελλάδα ξεπουλιόταν, οι Έλληνες τσακώνονταν μεταξύ τους για την γενοκτονία των Ποντίων και την Μικρασιατική Καταστροφή.

Ακόμα μια ένδοξη σελίδα στην ένδοξη Ελληνική Ιστορία.
Και αυτή τη φορά θα την έχουμε γράψει εμείς.

(Στην κατάσταση που βρίσκεται η χώρα σήμερα, λυπάμαι που δεν υπάρχει ένα σοβαρό αστικό κόμμα. Δεν υπάρχει σοβαρό αστικό κόμμα, γιατί στην Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ σοβαρή αστική τάξη. Και η Τουρκοκρατία -διακόσια χρόνια μετά την Επανάσταση- δεν αποτελεί πια δικαιολογία για την μη ύπαρξη σοβαρής αστικής τάξης.)


Ποιος ωφελείται από την δήλωση Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων; Ποιος ωφελείται από την δήλωση Φίλη για την γενοκτονία των Ποντίων; Reviewed by Διαχειριστής on Πέμπτη, Νοεμβρίου 05, 2015 Rating: 5

1 σχόλιο:

  1. Δεν γνωρίζω εάν μου επιτρέπετε, αλλά θέλω να κατηγορήσω ευθέως τον < κύριο > Φίλη. Ποιες γνώσεις κατέχεται για να κάνετε τέτοιες κατηγορηματικές τοποθετήσεις. Διαβασάται πρόσφατα κάποια τούρκικη εγκυκλοπαίδεια. Νομίζω πρέπει να είναι μία εντολή, χ ά ρ ι ν ε ξ η π η ρ έ τ η σ η ς. Πιστεύω στα χαρακτηριστικά, της ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ. Οι γονείς και τα παιδιά συνεχίζουν, την εξέλιξη της ΓΕΝΙΆΣ μας. Να σημειώσω ότι η ποντιακή γλώσσα έχει και κάποια στοιχεία με την αρχαία ελληνική. Πιστεύω ότι πρέπει η γενιά μας, να τοποθετηθεί στο ζήτημα για να μην πλανηθούμαι έρχεται. Αναρωτιέμαι < κύριε > Φίλη, Ψάχνω να βρω το λόγω της εξήγησης. Τo πρώτο που σκέφθηκα, θα βρήκαμε ευκαιρία να πάρουμαι ΛΕΥΤΑ - ΛΕΥΤΑ. Ε...αλλο τίποτα δέν μπόρεσα να σκεφθώ. Αλλά αξίζη αυτό. Μετά είπα μήπως θέλει να μετρήση τούς "ΠΟΝΤΙΟΥΣ". Έτσι το κόμμα σας θα βρεθή να κυβερνά απο άλλη θέση. Αγωνιώ πόσο θα κρατήση..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Από το Blogger.