Μικρό πολιτικό ημερολόγιο του μηνός Αυγούστου

του Λάμπρου Κατσαρού*

1. Ο μεταποιητικός κλάδος κατέρρευσε τον Ιούλιο, καθώς η κρίση χρέους έφθασε στο αποκορύφωμά της. Τα εργοστάσια αντιμετώπισαν πρωτοφανή υποχώρηση των νέων παραγγελιών, ενώ ήταν συχνά αδύνατον να προμηθευτούν τα απαιτούμενα αγαθά, ιδιαίτερα από το εξωτερικό, καθώς το κλείσιμο των τραπεζών και ο έλεγχος κεφαλαίων παρεμπόδισε σοβαρά κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα.

Ό,τι μας απειλούν με μια έξοδο σε εθνικό νόμισμα, συμβαίνει εντός ευρώ, πότε θα βάλουμε μυαλό;

2. Σύντροφοι, τόσα χρόνια λέγατε παπαριές
Ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε «πλειοδοσία υποσχέσεων» με το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ήταν τότε που ο Αλέξης Τσίπρας πρόβαλε το πρόγραμμα αυτό ως φάρμακο δια πάσαν νόσον. φυσικά και δεν υπήρχαν οι πόροι για να δοθεί η 13η σύνταξη, να καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, να δοθούν τόσες και τόσες παροχές, με ένα δανεικό ευρώ και την χώρα υπό κατοχή, αυτοί ζούσαν στην κοσμάρα τους...

Μας έλεγαν ότι η Ελλάδα θα έκανε «αντάρτικο» και οι δανειστές θα τρόμαζαν και θα....
υποχωρούσαν, μας έλεγαν «εμείς θα βαράμε το νταούλι και οι αγορές θα χορεύουν» και ότι «δεν υπάρχει περίπτωση να μην υποχωρήσει η Μέρκελ», μας έκρυβαν ότι η ηγετική ομάδα ήδη είχε συμφωνήσει σε ένα νέο μνημόνιο και όλα αυτά ήσαν στάχτη στα μάτια των κορόιδων που ήσαν, η σύντομα θα ακουμπούσαν τις ελπίδες τους στον ΣΥΡΙΖΑ, έτσι απλά θα καθάριζαν "χωρίς να βρέξουν τα πόδια τους"

Για να ενισχύσουν την εντύπωση της ελπίδας άρχισαν τα ταξιδάκια για νέες ευκαιρίες, νέες χρηματοδοτικές πηγές από τρίτες χώρες που αποδείχτηκαν ανύπαρκτες. ο Τσίπρας πηγαινοερχόταν στη Μόσχα, υπουργοί στο Πεκίνο και άλλοι στη Βενεζουέλα και στο Ιράν όλα ήσαν μέρος του σχεδίου, έπρεπε να απελπιστεί το πόπολο και να σκύψει την κατάλληλη στιγμή το κεφάλι.

3. Ο Καζάκης μας προειδοποιούσε, Νταλέμα τον ανέβαζε, Νταλέμα τον κατέβαζε και πρόσθετε: "ούτε να τον φτύσουν δεν θέλουν οι Ιταλοί τον Νταλέμα, να μου το θυμάστε αυτοί θα αποδειχθούν χειρότεροι... Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις...

4. να μου το θυμάστε
Το χρέος δεν θα διαγραφεί ούτε θα αποπληρωθεί, αλλά θα επεκταθεί χρονικά ή θα αγοραστεί με χρήματα που θα δημιουργηθούν από την κεντρική τράπεζα της Ευρώπης. Το χρέος της Ελλάδας, άλλωστε, δεν είναι μεγαλύτερο από της Ιταλίας ή της Ισπανίας.

Όμως πρώτα πρέπει να λυγίσουν οι αριστεροί (εύκολο) και γενικότερα οι Έλληνες (δύσκολο) στην ουσία είναι ζήτημα εθνικής κυριαρχίας. Εδώ θα μας βρουν (διαχρονικά) μπροστά τους...

5. Θέλουν να τους εξαναγκάσουν σε αποχώρηση από τον σύριζα όταν θα ψηφιστεί το νέο μνημόνιο μέσα στον Αύγουστο, έτσι θα πάνε μόνοι τους σε συνέδριο και μετά όλα καλά, εκλογές η όχι, το μαύρο μέτωπο (μαζί με τον μνημονιακό σύριζα) καλά κρατεί... ένα δεν αλλάζει η καταστροφή που τρέχει....

6 το ΔΝΤ έχει βάλει ζητήματα (μην σκιάζεστε ποτέ δεν έφυγαν εδώ είναι)
α. Θέλουν να είναι βιώσιμο το χρέος (δηλαδή κάτι σαν κούρεμα, εύκολο το είπαμε παραπάνω, αρκεί να σκύψουμε σαν λαός)
β. Να είναι βιώσιμο το ισοζύγιο πληρωμών (αυτό το γνωρίζουν καλά στο μαύρο μέτωπο των Σαμαροβενιζέλων και θα το μάθουν οσονούπω και οι Τσιπραίοι)
γ. Να έρθει η ανάπτυξη (αυτό είναι λόγια που ενδιαφέρουν μόνο αυτούς που θα αναπτυχτούν, όλους τους άλλους (εμάς ) τίποτα.
δ. να βγούμε στις αγορές
Τρίχες δηλαδή το ξέρουν καλά οι του ΔΝΤ

7. Ψηφιακή εποχή τέλος.
Τέλος οι διαδραστικοί πίνακες. τα λεφτά θα πάνε για προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις στα σχολεία. (τώρα τους πιστέψαμε ακόμη τίποτα με προσλήψεις που είναι απαραίτητες για την παιδεία), ο υπουργός Παιδείας Μπαλτάς αυξάνει το ωράριο των εκπαιδευτικών 2 ώρες την εβδομάδα. Λέει λοιπόν με στόμφο «Η χώρα βρίσκεται σε κρίση, όλοι πρέπει να βάλουμε τον οβολό μας για να ξεπεραστεί η κρίση. Αν χρειαστεί ένας δάσκαλος να κάνει μία ή δύο ώρες παραπάνω ως συμβολή στο ξεπέρασμα της κρίσης, νομίζω ότι θα δεχθεί. Ο καθένας οφείλει να βοηθήσει με τον τρόπο του για να ξεπεραστεί η κρίση» ρεαλιστής ο δοσίλογος άσε που λέγανε παλιά, όχι και πολύ παλιά στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης των ευρωεκβιασμένων προδοτών είχαν δηλώσει «όσον αφορά το θέμα του ωραρίου, εμείς λέμε πάρα πολύ καθαρά ότι ως ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρουμε το ωράριο στα προηγούμενα επίπεδα» (Κουράκης). Δεν πειράζει έχουμε όμως ευρώ ...και ευρωναζί.

8. Δήλωσε Φλαμπουράρης για την τρόικα: «Καλοκαίρι είναι, δεν θα κάνει μπάνια;» (νοιάζεται για τα αφεντικά του ο άνθρωπος)

Η Die Zeit την Παρασκευή, έγραψε ότι η κυβέρνηση πρότεινε στους εμπειρογνώμονες των τεχνικών κλιμακίων να μείνουν σε ξενοδοχείο εκτός Αθηνών, σε απόσταση 45 λεπτών από το κέντρο. Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα, η ελληνική πλευρά επικαλέστηκε λόγους ασφαλείας.

Έλεγε στο φασιστοκάναλο σκαι τις προάλλες: "ας κάνουν κανένα μπάνιο τώρα και από Σεπτέμβριο Οκτώβριο βλέπουμε" και για τον έλεγχο στα υπουργεία: "αν δεν πρέπει, δεν θα πάνε" Καταλάβατε θα πάνε!

*Ο Λάμπρος Κατσαρός είναι μέλος του ΕΠΑΜ στον Πυρήνα Σύρου - Ποσειδωνίας


Μικρό πολιτικό ημερολόγιο του μηνός Αυγούστου Μικρό πολιτικό ημερολόγιο του μηνός Αυγούστου Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Αυγούστου 05, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.