Ο Φόβος νικήθηκε οριστικά

του Γιάννη Σιδέρη

Η παράσταση τελείωσε. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ είναι τελικά αυτή που παραδίδει και τα τελευταία οχυρά εθνικής κυριαρχίας που μας είχαν απομείνει!

Ο λαός άναυδος προσπαθεί να παρακο-λουθήσει τα γεγονότα από την εξαγγελία του δημοψηφίσματος και μετά, τα οποία είναι δίχως ίχνος υπερβολής παραπάνω από καταιγιστικά!

Προσπαθεί να αντιληφθεί τι συνέβη και η μεγάλη νίκη της προηγούμενης Κυριακής, μια νίκη κόντρα σε κάθε προγνωστικό, μια νίκη απέναντι σε εκβιαστικά διλήματα, μια νίκη κάτω από συνθήκες οικονομικού πολέμου μετετράπη σε ήττα αυτού του μεγέθους μέσα σε μόλις μια εβδομάδα!

Ήδη από την Κυριακή εκείνη με το διάγγελμα του πρωθυπουργού, άρχισαν να διαφαίνονται οι προθέσεις του. Όλοι αναρωτηθήκαμε το γιατί να συγκαλέσει τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, την...
ίδια στιγμή που ο ίδιος ο λαός με το εμφαντικό 61,3% του είχε δώσει σαφή εντολή να μην δεχτεί συμφωνία που θα περιάχει υφεσιακά μέτρα λιτότητας.

Τώρα όλα όμως ξεκαθάρισαν. Ο κ. (από εδώ και στο εξής εγώ προσωπικά δεν πρόκειται να τον αποκαλέσω πια κύριο αυτόν που παρέδωσε τα κλειδιά της χώρας μου σε αλλότρια συμφέροντα) Τσίπρας, ήθελε να διαφύγει πολιτικά μέσω του δημοψηφίσματος. Πίστεψε πως με κλειστές τράπεζες, με τις ουρές στα ΑΤΜ, με τα συστημικά ΜΜΕ να σκορπούν τον τρόμο 24 ώρες το 24ωρο ( να γιατί δεν τα είχε κλείσει τόσους μήνες), με τους ευρωπαίους "εταίρους"  και τους ντόπιους ομοϊδεάτες τους να κραυγάζουν καθημερινά ότι επί της ουσίας το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ αφορούσε την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, ο ελληνικός λαός θα λύγιζε. Ακόμη και ένα 55 - 45 υπέρ του ΟΧΙ θα ήταν απολύτως διαχειρίσιμο. Θα πρόβαλλε το θέμα του εθνικού διχασμού, το οποίο εντέχνως είχε τεθεί από διάφορους "θεσμικούς" και θα 'χε καθαρίσει. Αλήθεια πολύ έξυπνο σχέδιο. Το δημοψήφισμα θα λειτουργούσε ως πολιτική "κολυμπήθρα του Σιλωάμ" για τον φέρελπι πολιτικό. Ο ίδιος ο λαός με την επιλογή του, θα ήταν το πρόσχημα για την παράδοση της χώρας!

Το σχέδιο αποκαλύφθηκε από τον Γ. Βαρουφάκη:

«Μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού συνεπαρμένος. Ταξίδευα σε ένα όμορφο σύννεφο που το έσπρωχναν οι όμορφοι άνεμοι του ενθουσιασμού του κόσμου για τη νίκη της ελληνικής δημοκρατίας στο δημοψήφισμα. Τη στιγμή που μπήκα στο γραφείο του πρωθυπουργού, οσμίστηκα αμέσως μία συγκεκριμένη αίσθηση παραίτησης. Μία αρνητικά φορτισμένη ατμόσφαιρα. Αντιμετώπισα έναν αέρα ήττας, που ήταν εντελώς διαφορετικός από το τι συνέβαινε έξω», διηγήθηκε ο πρώην υπουργός.
«Σε εκείνο το σημείο έπρεπε να το πω στον πρωθυπουργό. ''Αν θες να χρησιμοποιήσεις το θόρυβο της δημοκρατίας έξω από τις πύλες αυτού του κτιρίου, μπορείς να υπολογίζεις σε εμένα. Αλλά αν από την άλλη αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να χειριστείς αυτό το μεγαλοπρεπές ''Οχι'' στην παράλογη πρόταση των Ευρωπαίων εταίρων μας, απλά θα φύγω''»,
ΑΝΑΤΡΙΧΙΑΣΤΙΚΟ!

Ο ελληνικός λαός απέδειξε στον κοντόφθαλμο πολιτικό νάνο Τσίπρα, ότι για μια ακόμη φορά στην ιστορία του είναι απρόβλεπτος. Του χάλασε τη σούπα! Ούτε που μπορούσε να το φανταστεί ότι το ΟΧΙ θα επικρατούσε με τέτοια διαφορά! Από εκείνο το σημείο και έπειτα συντελείται ένα πραξικόπημα εις βάρος αυτού του λαού, πρωτοστατούντος του Τσίπρα, που δεν είχε καν την πολιτική ευθυξία να παραιτηθεί!

Αλλά δεν είναι η ώρα για ηττοπάθεια και απογοήτευση. Η μεγάλη νίκη εκείνης της Κυριακής, είναι η παρακαταθήκη για την τελική ανεπίθεση, ώστε η χώρα να επανέλθει στην ομαλότητα. Είναι το έναυσμα για την εγκαθίδρυση της Δημοκρατίας. Είναι το καθήκον όλων εμάς που παλέψαμε για το ΟΧΙ, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να βάλουμε στην άκρη αυτά που μας χωρίζουν, μια και μοιάζουν τόσο μικρά  μπροστά σε όλα αυτά τα μεγάλα που διακυβεύβονται αυτή  την ώρα. Η παραμονή της χώρας στην ΕΕ και μάλιστα στον σκληρό πυρήνα της, είναι η ταφόπλακα της εθνικής κυριαρχίας. Είναι η γιγάντωση των ταξικών διαφορών, μια και η φτωχοποίηση του συντριπτικά μεγαλύτερου τμήματος του λαού, είναι παραπάνω από δεδομένη.

Ένα αρραγές Μέτωπο κατά όλων αυτών που μας μετέτρεψαν σε παροικία αλλότριων συμφερόντων είναι η μόνη λύση. Κανείς πια δεν περισσεύει! Ένας φορέας με συγκροτημένη πρόταση για την έξοδό μας από την ευρωζώνη και την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί. Όχι γιατί το λένε κάποιοι "γραφικοί", όπως συνεχίζουν να προβάλλονται τέτοιες απόψεις από τα συστημικά ΜΜΕ, αλλά γιατί πλέον έχει τεθεί από τον ίδιο τον λαό. Είναι το κύριο θέμα συζήτησης πια, σε κάθε γωνιά της χώρας! Εξάλλου ψηφίζοντας ΟΧΙ την προηγούμενη Κυριακή ο λαός, σύμφωνα με τα εκβιαστικά διλήμματα των ίδιων των ευρωπαίων, ξεπέρασε και αυτόν τον φόβο της εξόδου από το ευρώ!

Ας γιορτάσουμε λοιπόν τη νίκη του λαού κατά του φόβου και ας δημιουργήσουμε τις συνθήκες να εκφραστεί μέσω της συμμετοχής του, μια και η ψευδαίσθηση της ανάθεσης φαίνεται να αποκαλύπτεται μετά και το φαινόμενο Τσίπρα.

Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος. Το σύστημα αναμένεται να ξεβράσει, όλα εκείνα τα αντιδραστικά μέσα που διαθέτει για να επαναφέρει τον φόβο. Όμως μάλλον είναι αργά πια. Ο δρόμος της ανατροπής έχει χαραχθεί από τον ίδιο τον λαό εκείνη την εορταστική Κυριακή!


Ο Φόβος νικήθηκε οριστικά Ο Φόβος νικήθηκε οριστικά Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Ιουλίου 14, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.