Η έντιμη συμφωνία καταλήγει σε εξευτελισμό

του Δημήτρη Κυπριώτη

Η σύνοδος κορυφής φαίνεται ότι δεν είναι έτοιμη ακόμη να εκδώσει κοινό ανακοινωθέν, ενώ η πλειοψηφία των χωρών με τους επικεφαλής τους, ζητούν τον πλήρη πλέον εξευτελισμό της χώρας μας για να προχωρήσουν στην υπογραφή της πιο βαριάς και επονείδιστης συμφωνίας που έχει υπογραφεί από Ελληνική κυβέρνηση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, σύμφωνα με τις διαρρέουσες πληροφορίες, είναι «στρυμωγμένος στα σχοινιά» μη μπορώντας να προβάλει καμία αντίσταση. Και όλα αυτά γιατί δεν ήταν ποτέ στα σχέδιά του τίποτα άλλο εκτός από συνθηκολόγηση.

Ο κ. Τσίπρας, είχε μοναδική ευκαιρία να σπάσει τα δεσμά της φυλακής της ΟΝΕ, ύστερα μάλιστα από το θριαμβευτικό ΟΧΙ των Ελλήνων πολιτών, αλλά αυτός έσπευσε από την πρώτη στιγμή να δώσει τη δική του ψευδή ερμηνεία στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αυτό τάχα της μη ρήξης, προκαλώντας στη συνέχεια κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Τώρα, ας γευθεί μαζί με τους εγχώριους νενέκους συμμάχους που επέλεξε, τους καρπούς της μη...
έντιμης συμφωνίας που ετοιμάζεται σε βάρος του Ελληνικού λαού και της χώρας και ας πορευθεί στη συνέχεια, το δρόμο που ο ίδιος έστρωσε με "αγκάθια".

Όμως για ένα πράγμα να είναι σίγουρος αυτός και οι συνοδοιπόροι του, ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται ούτε να τους συγχωρήσει ούτε να τους ξεχάσει.

Και για να πάρουμε μια ιδέα στο που κινούνται τα μέτρα-ποινές που επιβάλουν στη χώρα μας, ας δούμε τις διαρροές που δεν διαψεύδονται.

Σύμφωνα λοιπόν με διαρροή στο Politico, η λίστα με τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι δανειστές-σαδιστές της Ελλάδας, περιλαμβάνει:

1. Αναστροφή νόμων που ψήφισε μονομερώς η Ελληνική κυβέρνηση (100 δόσεις, ΕΡΤ, επιδόματα για την ανθρωπιστική κρίση).
2. Δημιουργία ταμείου διαχείρισης των ιδιωτικοποιήσεων με έδρα το Λουξεμβούργο.
3. Παρουσία του ΔΝΤ στη νέα συμφωνία

και επιπλέον τα παρακάτω μέτρα.

1. Εξορθολογισμό του ΦΠΑ
2. Διεύρυνση της φορολογικής βάσης
3. Βιωσιμότητα του συνταξιοδοτικού συστήματος
4. Νέος κώδικας πολιτικής δικονομίας
5. Θωράκιση της ανεξαρτησίας της ΕΛΣΤΑΤ
6 Πλήρης εφαρμογή της αυτοματοποιημένης περικοπής δαπανών
7. Τράπεζα ανάκαμψης και οδηγία ψηφίσματος
8. Ιδιωτικοποίηση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας- ΑΔΜΗΕ
9. Αποφάσεις για τα "κόκκινα" δάνεια
10. Θωράκιση της ανεξαρτησίας του ΤΑΙΠΕΔ
11. "Αποκομματικοποίηση" της κρατικής διοίκησης
12. Επιστροφή των Θεσμών στην Αθήνα

Και έπεται η συνέχεια....


Η έντιμη συμφωνία καταλήγει σε εξευτελισμό Η έντιμη συμφωνία καταλήγει σε εξευτελισμό Reviewed by Διαχειριστής on Δευτέρα, Ιουλίου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.