Το μεγάλο ψέμα των διαπραγματεύσεων

Δεν ήταν ποτέ σύγκρουση αλλά Σχέδιο για την Μεταμνημονιακή Ελλάδα

της Κατερίνας Γκαράνη

Δυστυχώς την μόνη επίσημη ανακοίνωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς ο ελληνικός λαός την πήρε από το κοινό ανακοινωθέν Γιούνκερ-Τσίπρα με την τηλεφωνική τους συνομιλία. Για ό,τι "μαγειρεύουν" οι Θεσμοί το μαθαίνουμε από τις πηγές των ξένων ΜΜΕ αμερικανικών, βρετα-νικών και γερμανικών).

Χωρίς να ενημερωθεί προεκλογικά ο ελληνικός λαός για τον σκοπό που είχε η κυβέρνηση να αυξήσει τουλάχιστον κατά 3% έως 5% τον ΦΠΑ σε τρόφιμα, ρεύμα, νερό, παροχή υγείας, μαθαίνουμε από την συζήτηση μεταξύ επιστολών ελληνικού υπουργείου Οικονομικών και της εφημερίδας Wall Street Journal ότι η κυβέρνηση έχει σίγουρη την συμφωνία της διαπραγμάτευσης, ότι έχει αποδεχθεί τους όρους των Θεσμών και ότι εδώ παίζεται ένα παιχνίδι στις πλάτες του ελληνικού λαού χωρίς προηγούμενο. Ένα κρυφό παιχνίδι που έχει ξεφύγει κατά πολύ από τα όρια της Αλήθειας, της Αξιοπρέπειας και της Δημοκρατίας.

Το μυστικό παιχνίδι του Γιάνη

Ένα δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας κατηγορεί τον κ. Βαρουφάκη ότι έστειλε ένα...
36σελιδο πρόγραμμα για συζήτηση προς τους Θεσμούς το οποίο, κατά την εφημερίδα είναι τροχοπέδη για τις διαπραγματεύσεις. Όμως, η απάντηση που έδωσε το υπουργείο Οικονομικών στην Wall Street Journal αποδεικνύει ότι ο κ. Βαρουφάκης δεν έκανε κάτι μεμπτό για τις διαπραγματεύσεις αλλά έκανε τα συμφωνημένα με τους Θεσμούς από την στιγμή που άλλαξε η ελληνική ομάδα παίκτες και από καθαρά οικονομικό παιχνίδι πέρασε σε πολιτικό παιχνίδι.

"Μετά το Eurogroup στη Ρίγα αποφασίσθηκε και ανακοινώθηκε η σύσταση ομάδας εργασίας του Υπουργείου Οικονομικών που συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Νίκος Θεοχαράκης, η οποία προετοιμάζει το νέο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανάπτυξης της χώρας για τη Μεταμνημονιακή Εποχή".

Βλέπουμε λοιπόν, ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται αυτή την στιγμή στις Βρυξέλλες είναι ήδη παρελθόν εφόσον αποφασίσθηκε στο τελευταίο Γιουρογκρούπ να οριστεί Σχέδιο για την Μεταμνημονιακή Εποχή.

Ήταν όλα προαποφασισμένα

Στις 28 Απριλίου όταν ο κύριος Τσακαλώτος πήρε τα ηνία για την οικονομική διαπραγμάτευση δυστυχώς κανένας βουλευτής όλων των κομμάτων δεν έδωσε σημασία στις δηλώσεις του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ, κ. Ντάισελμπλουμ. Αυτά που είχε δηλώσει τότε ο "αντίπαλος" του κ. Βαρουφάκη έρχεται σήμερα ο κ. Βαρουφάκης να τα ενστερνιστεί και να κάνει τα σχέδια του μέλλοντος. Είχε πει ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ :"Δεν πρόκειται μόνο για τα Οικονομικά αλλά και για την Ενέργεια, τη Δικαιοσύνη, τις Εξωτερικές Υποθέσεις... Είναι τόσο μεγάλο (το πεδίο) που χρειαζόμαστε έναν απευθείας σύνδεσμο, υπό την ευθύνη του πρωθυπουργού".

Το υπουργείο Οικονομικών σήμερα απαντώντας στο αμερικανικό δημοσίευμα δηλώνει καθαρά ότι οι συναντήσεις που είχε ο κ. Βαρουφάκης τις τελευταίες ημέρες με Ευρωπαίους ομολόγους του δεν αφορούσαν την διαπραγμάτευση που τρέχει, αλλά το μετά την διαπραγμάτευση. Γράφει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών: "Το πρώτο σχέδιο (draft) συντάχθηκε ήδη υπό την επίβλεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος το συζήτησε άτυπα με τους Υπουργούς Οικονομικών της Γαλλίας κ. Michel Sapin, της Ιταλίας κ. Pier Carlo Padoan, της Ισπανίας Luis de Guindos και με τον Επίτροπο Οικονομικών Υποθέσεων κ. Pierre Moscovici κατά την διάρκεια των συναντήσεων που είχε μαζί τους αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για μακρόπνοο σχέδιο που υπερβαίνει κατά πολύ, ΩΣ ΟΦΕΙΛΕΙ, τα όρια της διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται τώρα στο πλαίσιο του Brussels Group.".  

Βλέπουμε ότι οι δύο "αντίπαλοι" με το "ουάου" και το "μόλις σκότωσες την Τρόικα" ήταν δύο καλοί ηθοποιοί που έκαναν έναν λαό να ασχολείται με τους "τσαμπουκάδες" και όχι με την χειραψία συμφωνίας των δύο εκτελεστών του Νέου Σχεδίου για την Μεταμνημονιακή Εποχή. Ο κ. Βαρουφάκης έπαιξε τον ρόλο του "σκληρού" στα οικονομικά φτιάχνοντας ως υπάλληλος το Πολιτικό Σχέδιο" πέρα από τα όρια της διαπραγμάτευσης", ενώ ο κύριος Ντάισελμπλουμ "έπαιξε" τον "ανένδοτο" συμμετέχοντας στην ίδια πολιτική ομάδα σχεδιασμού με τον δήθεν "αντίπαλό" του. 

Έξαλλοι γιατί μαθεύτηκε το μυστικό

Σαν να μην έφτανε η φοβερή αλήθεια που μαθαίνουμε από ξένο έντυπο την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλά στον ελληνικό λαό για "πολιτική βούληση" και "δημοκρατία στο κοινό σπίτι της Ε.Ε", το υπουργείο Οικονομικών "μαλώνει" τους δημοσιογράφους που έβγαλαν το 36σελιδο Σχέδιο Θεσμών και Βαρουφάκη στην φόρα:

"Δυστυχώς, άλλη μια φορά επιστρατεύθηκε το γνωστό "σύστημα" διαρροών και συγκεκριμένων δημοσιογραφικών κύκλων που στοχεύουν συστηματικά στην αποδόμηση και διαστρέβλωση των ελληνικών θέσεων. Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται για την ουσία του εν λόγω Σχεδίου και την ποιότητα των προτεινόμενων πολιτικών και μεταρρυθμίσεων θα μπορέσουν σύντομα να τις κρίνουν μετά τη δημοσιοποίησή του".

Ποιες τελικά είναι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους εταίρους το ξέρει μόνο το επιτελείο διαπραγματεύσεων του κ. Τσίπρα και οι Θεσμοί. Οι υπόλοιποι θα το μάθουμε μετά την "δημοσιοποίησή του". Ο ελληνικός λαός αυτό που γνωρίζει είναι ότι όντας πτωχευμένος και χρεωμένος σε δανειστές απειλείται από την κυβέρνηση να κατέλθει σε δημοψήφισμα την ώρα που με τροπολογίες και πράξεις νομοθετικού χαρακτήρα έχει περάσει την οικονομία του κράτους στις τράπεζες που διαχειρίζεται η ΕΚΤ.

Ο λαός γνωρίζει ότι απειλείται με παύση παροχής φαρμάκων από ευρωπαϊκές εταιρείες, με παύση εξαγωγών αν τολμήσει να ψηφίσει ΟΧΙ στην Ε.Ε και με ξεπουλημένη τη μισή πλούσια Ελλάδα μέσω ΤΑΙΠΕΔ. Ακόμα και η ηλεκτρική ενέργεια και το νερό είναι βαλμένες με νόμο στο Χρηματιστήριο άρα στα χέρια των ιδιωτών μετόχων. Με την γκιλοτίνα στο λαιμό είναι σαν ζητάς από τον μελλοθάνατο να υπογράψει την θανατική του καταδίκη τώρα ή παράταση ζωής μέρα με τη μέρα. Ότι θα υπογράψεις για παράταση είναι δεδομένο ειδικά όταν και με ένα ΟΧΙ θα σε κυνηγά το ίδιο το Κράτος σου για οφειλές που αυτό δημιούργησε.

Πρώτη φορά και τελευταία

Μετά το μεγάλο αυτό σκάνδαλο με το Σχέδιο Βαρουφάκη για την Μεταμνημονιακή Εποχή που είναι στα σκαριά, ο ελληνικός λαός πρέπει να είναι σίγουρος ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί τον Ιούλιο νέο Μνημόνιο, αλλά θα υπογραφεί Σύμφωνο Πολιτικής Παράδοσης της χώρας. Δεν αφορά τις κομματικές παρατάξεις αλλά αυτό που δήλωσε δημοσίως ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ στην Ρίγα της Λετονίας. Η οικονομία και η δήθεν κρίση ήταν ο Δούρειος Ίππος της Ε.Ε για να αλλάξει τα πράγματα σε όλη την Ευρώπη. Από οικονομικό πείραμα η Ελλάδα με την κυβέρνηση της "αριστεράς" μετατρέπεται με το Νέο Σύμφωνο σε πολιτικό πείραμα. Έτσι εξηγούνται τα προεκλογικά λεγόμενα του πρωθυπουργού που συνεχίζονται με πάθος περί πολιτικής λύσης και όχι οικονομικής. Περί ευρωπαϊκής κρίσης και όχι ελληνικής. Ότι αν πάθει κάτι η Ελλάδα τότε παθαίνει και η Ε.Ε. Ήξερε από την αρχή που οδηγούν την κατάσταση οι Τροϊκανοί τους οποίους μετονόμασε σε Ελληνικούς Θεσμούς συμμετέχοντας στο Νέο Σχέδιο την ώρα που ο λαός ψήφιζε για την Ελπίδα.

Οι εχθροί έγιναν Θεσμοί και είναι σίγουροι για την επιτυχία του πειράματος που έρχεται. Η μεγάλη τους επιτυχία να έχουν στο χέρι την Οικονομία της Ελλάδας με σοσιαλιστικές και δεξιές παρατάξεις την διαβεβαιώνουν ότι η επιτυχία τους να κατέχουν την Ελλάδα πολιτικά είναι το εύκολο του πράγματος. Δεν θα στοιχίσει τίποτε. Θα συνεχίσουν ακάθεκτοι βάζοντας την Ελευθερία της Ελλάδας στο τσεπάκι τους με την αριστερή παράταξη που μόλις σκότωσε την Ελπίδα συνειδητά και άνευ οίκτου.

από το «Στον Τοίχο»


Το μεγάλο ψέμα των διαπραγματεύσεων Το μεγάλο ψέμα των διαπραγματεύσεων Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Μαΐου 08, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.