Το ΔΝΤ πληρώθηκε!

του Παναγιώτη Θεοδωρόπουλου

Η δόση του ΔΝΤ πληρώθηκε! Τα περισσότερα χρήματα βρέθηκαν από τον «εγγυητικό λογα-ριασμό» που διαθέτει η Ελλάδα (χρήματα του ελληνικού λαού) στο ΔΤΝ και τα καταβάλει από το 1984!
Οι αγορές «ηρέμησαν». Η «σταθερότητα» επανήλθε …μέχρι την επόμενη δόση.

Η κυβέρνηση έπραξε το καθήκον της απέναντι στους δανειστές. Η «διαπραγμάτευση» με τους θεσμούς συνεχίζεται. Όμως, τα 740 εκατομμύρια ευρώ που κατέβαλαν οι κυβερνώντες, στο Διεθνή τοκογλυφικό οργανισμό, θα ήταν αρκετά για να χορηγηθεί, το Δεκέμβριο, η 13η σύνταξη σε 1,2 εκατομμύρια συνταξιούχους με αποδοχές μέχρι 700 ευρώ, όπως είχε προεκλογικά υποσχεθεί ο Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη!

Ναι! Μια και μόνο δόση προς το ΔΝΤ ισοδυναμεί -υπάρχει και περίσσευμα- με την παροχή μιας...
ολόκληρης σύνταξης σε 1,2 εκατομμύρια απόμαχους της δουλειάς που ζουν στα όρια της φτώχειας και κάτω από αυτά. Το κόστος του συγκεκριμένου μέτρου -που παραπέμπεται όπως όλα δείχνουν στις ελληνικές καλένδες, αφού αντιδρούν οι θεσμοί- είχε οριστεί περίπου στα 600 εκατομμύρια ευρώ.

Όμως για την κυβέρνηση, η πληρωμή των δόσεων στα πλαίσια της επίτευξης ενός «έντιμου συμβιβασμού» προέχει… «Η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους δανειστές», δήλωσε προσερχόμενος στο χτεσινό Eurogroup, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.

Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, μέρα με τη μέρα, εξαγγελία με την εξαγγελία, μπαίνει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας (διαβάστε στο UNFOLLOW 41 (τεύχος Μαΐου), που κυκλοφορεί στα περίπτερα, «Όταν οι σημαίες (ανα)διπλώνονται…»). Πλέον η μόνη προεκλογική δέσμευση που τηρεί η νέα κυβέρνηση, είναι η αποπληρωμή των ληστρικών τοκοχρεολυσίων.

Όσο, λοιπόν δεν τίθεται θέμα διαγραφής του χρέους, οι πιστωτές θα συνεχίσουν να βαράνε τους ζουρνάδες. Οι υποσχέσεις θα μένουν υποσχέσεις και νέα αντιλαϊκά μέτρα θα έρχονται για να καλύψουν τα δημοσιονομικά κενά. Οπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Οικονομικών: «Τα δάνεια προς διεθνείς οργανισμούς που έχει αποπληρώσει μέχρι τώρα από ίδιους πόρους (σ.σ η Ελληνική κυβέρνηση) αναλογούν σε 4% του ΑΕΠ, κι αυτό πρέπει να αναγνωριστεί».

Με λίγα λόγια σε κάτι περισσότερο από τρεις μήνες, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ, έχει αποπληρώσει δανειακά κεφάλαια και τόκους ύψους άνω των 7 δισ. Ευρώ!

Χρήματα που προήλθαν κυρίως από τα διαθέσιμα των κρατικών ταμείων, τον εσωτερικό δανεισμό με την έκδοση εντόκων γραμματίων και το τελευταίο διάστημα από τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων οργανισμών του Δημοσίου που επιτάχθηκαν με «αριστερή» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Πλέον η κυβέρνηση έχει παραδώσει στους δανειστές, το μεγαλύτερο μέρος του ρευστού της. «Στεγνή» πλέον από «ζεστό» χρήμα, ετοιμάζεται να υπογράψει μια «νέα συμφωνία» – μνημόνιο, με μέτρα που θα πλήξουν κάθε πτυχή της ζωής των λαϊκών στρωμάτων. Αν αυτό συμβεί, τότε σίγουρα οι πιστωτές θα «αναγνωρίσουν» τις …προσπάθειες της κυβέρνησης Τσίπρα και θα χορηγήσουν νέο δάνειο για να συνεχιστούν οι αποπληρωμές των παλαιότερων! Όσο για τις υποσχέσεις και τις εξαγγελίες, έχουμε μνημονιακά χρόνια μπροστά μας…

από το «Ημερόδρομος»


Το ΔΝΤ πληρώθηκε! Το ΔΝΤ πληρώθηκε! Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Μαΐου 13, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.