Καμιά αναμονή, παρά μόνον ανένδοτος αγώνας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά, βρίσκει τη χώρα μας εγκλωβισμένη -όσο ποτέ άλλοτε- μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου 2015, που εκφράζει την συνέχεια της σκληρής γραμμής επιτήρησης που έχει επιβληθεί, από τους δανειστές και τοκογλύφους. Η πλήρης υποταγή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στους «θεσμούς» και η εμμονή στη λογική του «έντιμου συμβιβασμού» με το ευρωπαϊκό ιερατείο των στυγνών εκβιαστών και των οικονομικών δολοφόνων, οδηγεί τη χώρα μας στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της. Με την διπλή (πολιτική και τεχνική) αποικιοκρατική κηδεμονία που επιβλήθηκε, εκχωρείται και η τελευταία ελπίδα του ελληνικού λαού, που εμπιστεύθηκε στη νέα κυβέρνηση τη σκληρή διαπραγμάτευση στο όνομα της ανάσχεσης των αδιέξοδων εφαρμοζόμενων πολιτικών.

Μετά το οριστικό... «διαζύγιο» με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και το επερχόμενο... «συμβόλαιο ανάπτυξης», οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα απολύτως να περιμένουν. Όπως τίποτα δεν έχουν να περιμένουν και από τον κυβερνητικό - εργοδοτικό - γραφειοκρατικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ, που πρόσφατα -στις 3 Απριλίου 2015- με απόφαση της κυβέρνησης έλαβε από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ 18 εκατομμύρια ευρώ. Καμιά απολύτως αναμονή δεν πρόκειται να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας, με εργασιακά και πολιτικά δικαιώματα. Προαπαιτούμενο, τέτοιας μορφής συνθηκών, είναι πρωτίστως η επανάκτηση της Εθνικής Κυριαρχίας της χώρας, που δεν πρόκειται να επιτευχθεί παρά μόνο με μονομερείς ενέργειες, στο πλαίσιο των κανόνων του διεθνούς δικαίου.

Το ΕΠΑΜ δεν θα σταματήσει να διαμηνύει σε όλους τους τόνους, πως βιώσιμη λύση για την χώρα και τον λαό της δεν μπορεί να υλοποιηθεί μέσα στον «ζουρλομανδύα» της ευρωζώνης και απευθύνει προσκλητήριο ενότητας και ανένδοτου αγώνα, με στόχο:

  1. Την μονομερή διαγραφή του παράνομου και καταχρηστικού χρέους σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο.
  2. Την τιμωρία όλων των ενόχων για να απονομιμοποιηθούν, να κριθούν οι υπογραφές και οι δεσμεύσεις τους σε βάρος του ελληνικού λαού ως ανυπόστατες.
  3. Την έξοδο από την Ευρωζώνη και την ΕΕ.
  4. Την μετάβαση σε εθνικό κρατικό νόμισμα, ως εργαλείο αποκατάστασης της Εθνικής Κυριαρχίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
  5. Την εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών, με πρώτη και κύρια την Τράπεζα της Ελλάδος και όλων των ζωτικών τομέων για την οικονομία και τη ζωή του λαού (Υγεία, Παιδεία, υποδομές, ενέργεια, νερό…), καθώς και την ακύρωση των συμβάσεων εκποίησης δημόσιων περιουσιακών στοιχείων, την ανάκτηση του ελέγχου και της ιδιοκτησίας τους από το Δημόσιο.
  6. Την έναρξη της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας μας, με την εφαρμογή ενός πολύ καλά μελετημένου σχεδίου, όπως το Ε.ΠΑ.Μ. το επεξεργάζεται και το προτείνει, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας.
Καλούμε όλους τους συναγωνιστές να συμμετάσχουν μαζικά στις Απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς με τα Σωματεία τους.

Η Πολιτική Γραμματεία του Ε.ΠΑ.Μ.
Αθήνα 30/04/2015


Καμιά αναμονή, παρά μόνον ανένδοτος αγώνας! Καμιά αναμονή, παρά μόνον ανένδοτος αγώνας! Reviewed by Διαχειριστής on Παρασκευή, Μαΐου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.