Συμβιβάσου, μωρή

της Κατερίνας Γκαράνη

Μετά από τα προεκλογικά κείμενα που έμοιαζαν με ραβασάκια προς την γκόμενα (λαό) που έπρεπε ο ερωτιάρης να ρίξει στο κρεββάτι πάση θυσία, φθάσαμε στον γάμο και στα συζυγικά χαστούκια. Ο μάγκας ερωτιάρης, που έστελνε ραβασάκια με λέξεις "ελπίδα", "αξιοπρέπεια", "ελευθερία" σου λέει: "Συμβιβάσου, μωρή, μη σε κουρέψω γουλί και σε πετάξω όξω". Το "όξω" σημαίνει έξω από το σπίτι προίκα που είχε πάρει ο βαρύμαγκας.

Είναι να μην μπει η βέρα στο χέρι, άμα μπει την έβαψες όταν δεν έχεις αυτοεκτίμηση και ...
περιμένεις να σε εκτιμήσει ο γαμπρός με τα λέλουδα και τον αέρα του καρδιοκατακτητή. "Συμβιβάσου". Απίστευτο ρήμα, που χρησιμοποιείται συχνότητα στις διπλωματικές σχέσεις κρατών. Ο συμβιβασμός στις διεθνείς σχέσεις έχει έναν κανόνα: τα δύο μέρη κερδίζουν περισσότερα μακροπρόθεσμα από όσα χάνουν άμεσα. Ο συμβιβασμός, στον οποίο αναφέρεται η κυβέρνηση με τους δανειστές, έχει μόνο έναν κερδισμένο: Τους δανειστές. Η από εδώ πλευρά έχει ήδη χάσει τα πάντα λόγω των "συμβιβασμών" των προηγούμενων κυβερνήσεων και αυτή την στιγμή το μόνο που μπορεί να βγάλει ως κέρδος είναι να μην ψοφήσει η νύφη και τότε ποιος θα του μαγειρεύει και ποιος θα του πλένει το σώβρακο.

Οι λεβεντομαλάκες που έπαιρναν δάνεια από τις τράπεζες βάζοντας τις νύφες και τις πεθερές να υποθηκεύουν την δική τους περιουσία για να αγοράσουν οι ίδιοι "Μερσεντέ", είχαν ακριβώς την ίδια φιλοσοφία με τον υπουργό Στρατούλη όταν το χρέος στην τράπεζα έφθανε στο ταβάνι: "Χρωστάμε πολλά γι' αυτό η τράπεζα έχει το πρόβλημα"! Τις "χρυσές" εποχές των λεβεντομαλάκηδων άκουγες πολύ συχνά την έκφραση "άμα χρωστάς πολλά, δεν σε κυνηγάνε". Η διαφορά των τότε λεβεντομαλάκηδων με τον υπουργό Στρατούλη είναι ότι οι πρώτοι μπορεί να ήταν τουλάχιστον εμφανίσιμοι.

Μαζεύτηκαν προχθές όλα τα βαρβάτα της ερωτιάρας "αριστεράς" (τους ανέραστους των ΑΝΕΛ δεν τους σχολιάζει ουδείς διότι παίζουν το ρόλο του "φαναριού" στην σχέση) μέσα στο μαγαζί "Ελληνική Βουλή" και αποφάσισαν για την προίκα της νύφης. Η νύφη έπλενε στην σκάφη μπόγους από λερωμένα σώβρακα των αριστερονταήδων συζύγων αφού είχε "κάτσει" στον μανάβη, στον μπακάλη, στον χασάπη για τα χρωστούμενα του νταή που ψήφιζε. Με μαγκιά είπαν "ΝΑΙ" στο να αδειάσουν όλες τις κρυμμένες καβάντζες από την νύφη και να τα τζογάρουν στην Τράπεζα της Ελλάδας γιατί..... έτσι γουστάρουν. Ή για να είμαστε ειλικρινείς γιατί συμβιβάστηκαν με τους δανειστές να μαζέψουν όλο το χρήμα του λαού και να το βάλουν στο υποκατάστημα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, που είναι η Τράπεζα της Ελλάδας.

Τώρα ο μεγαλοτραπεζίτης δανειστής μπορεί να κάνει ό,τι θέλει την νύφη. Αυτό που έκαναν οι ερωτιάρηδες της "αριστεράς" δεν ήταν τίποτε περισσότερο από το να δώσουν στον νταβατζή-δανειστή και το τελευταίο κομπόδεμα που είχε η νύφη με την ελπίδα ότι δεν θα μείνει νηστική όταν ο γαμπρός την κοπανήσει με ελαφρά πηδηματάκια. Ο νταβατζής έχει τώρα την νύφη στο χέρι ακόμα κι αν αυτή νομίζει ότι μπορεί φύγει από το παράθυρο κρυφά, όταν βαρεθεί την καταπίεση.

Αφού ολοκληρώθηκε η κοινοβουλευτική διαδικασία αρπαγής χρημάτων γύρισαν σπίτι οι αριστεροβαρβάτοι και είπαν στο θύμα που σιδέρωνε δύο μπόγους πουκάμισα και παντελόνια "Αν θες, αποφασίζεις να μείνεις ή να φύγεις". Θυμήθηκε ο γαμπρός την Δημοκρατία! Τρέξε στη μάνα σου να πεις ότι ο γαμπρός του Συμβιβασμού έγινε και Δημοκράτης. Αυτή κι αν ήταν μαγκιά κλαρινογαμπρού! Σου παίρνω το σπίτι σου, σου παίρνω μέσω εφορίας το ψωμί από το στόμα, σου αρπάζω τα λεφτά που είχες κρυμμένα σε κάλτσες για την ώρα ανάγκης, σε δίνω σε τραπεζίτη νταβατζή ενέχυρο, σου δίνω το "δικαίωμα" να ταΐζεις αποκλειστικά εσύ τα κουτσούβελα που σου έβαλα στην κοιλιά (χρέη) και στο τέλος, σου λέω μπορείς να αποφασίσεις με την ψήφο σου αν με θέλεις για σύζυγο!

Μόνο που πλέον ο νταβατζής-τραπεζίτης κρατάει ενέχυρο ακόμα και τον αέρα που αναπνέεις. Στον δίνει τμηματικά μόνο επειδή βρίσκεσαι στην συζυγική στέγη με τον "κολλητό" του. Ακόμα και η καλύβα του παππού στα 1,200 μέτρα υψόμετρο, που είχες για τελική λύση, ο σύζυγος την έχει δώσει για να αναπτυχθεί η επιχείρηση Ευρώπη.

Η κάλπη έγινε από δικαίωμα, απειλή. Δεν φοβάσαι πλέον μην συμβιβαστείς με την βιαιοπραγία του εκλεκτού σου συζύγου και το νταβατζιλίκι του "κολλητού" του, αλλά μην συμβιβαστείς με την αλήθεια ότι επέλεγες πάντα βάση της χαμηλής αυτοεκτίμησής σου και όχι βάση στοιχειώδους αυτοσεβασμού.

από το «Στον Τοίχο»


Συμβιβάσου, μωρή Συμβιβάσου, μωρή Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Απριλίου 26, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.