Πορεία στον όλεθρο

του Γιάννη Μακριδάκη

Λόγω της μετακόμισης στο χωράφι για την συνήθη συμβίωση με τα φυτά, δεν έχω συχνή επαφή με το διαδίκτυο, ήτοι με την ενημέρωση και την επικοινωνία.

Ανέβηκα πριν λίγο στο χωριό και μπήκα να διαβάσω την τρέχουσα εσωτερική επικαιρότητα και έφριξα. Κι άλλη πράξη νομοθετικού περιεχομένου οι αριστεροί. Ό,τι χαρακτήριζαν “ξεφτιλίκι” των ακροδεξιών, το πράττουν τώρα οι ίδιοι. Και οι πρώην, γελοιοποιούνται ακόμη περισσότερο καταγγέλλοντας παραβίαση του Συντάγματος!

Το κόλπο όμως είναι σε πλήρη εξέλιξη. Η Ελλάδα, που δήθεν κέρδισε χρόνο με την υπογραφή παράτασης του μνημονίου στις 20 του Φλεβάρη, θα φτάσει στον Ιούνιο με τις τσέπες να κρέμονται έξω, θα οδηγηθεί εντελώς εξαθλιωμένη σε συμφωνία.

Η επενδυτική αριστερά ως κυβέρνηση, όπως και η ακροδεξιά πριν, ταύτισε τα προσωπικά...
συμφέροντα των μελών της και κάποιων πατριδοκάπηλων τυχοδιωκτών που την απαρτίζουν με το συμφέρον της χώρας και αδίστακτα την οδηγεί προς τον όλεθρο.

Οι δρόμοι μετά από αυτή την άθλια πολιτική, είτε οδηγήσουν άτακτη χρεοκοπία, είτε σε άτακτη υποχώρηση με αποδοχή και εφαρμογή παλαιών και νέων μνημονίων, είτε σε προσκόλληση στην Ρωσία, την Κίνα ή αλλού, όλοι έχουν κοινό παρανομαστή το άδειο ταμείο, δηλαδή την επερχόμενη πλήρη μετατροπή της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη, των κατοίκων της σε φτηνά απαξιωμένα εργατικά γρανάζια και των φυσικών της πόρων σε πλήρη εκποίηση, γεγονός που σημαίνει ολοσχερή περιβαλλοντική καταστροφή, όπως συμβαίνει σε κάθε αποικία.

Είτε πάμε σε εκλογές είτε σε δημοψήφισμα, είτε το πρόταγμα είναι έξοδος από την ευρωζώνη, είτε είναι συμβιβασμός και υποταγή, είτε η επενδυτική αριστερά διασπαστεί σε φιλοευρωπαίους και αντιευρωπαϊστές “φιλορώσους”, “φιλοκινέζους” κλπ, το βέβαιο είναι ότι λόγω έλλειψης ρευστού θα επέλθει κοινωνική αναταραχή και κανιβαλισμός, με τους νεοναζί να βγαίνουν ξανά από τις τρύπες τους και να κάνουν πλιάτσικο συνειδήσεων, όπως συνέβη και στην Ευρώπη του μεσοπολέμου.


Πορεία στον όλεθρο Πορεία στον όλεθρο Reviewed by Διαχειριστής on Τετάρτη, Απριλίου 22, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.