Μέρκελ über alles

Παράδοση, υποτέλεια, εξευτελισμός για ένα κοινό μέλλον με αρχηγό την Γερμανία

της Μαρίας Τσολακίδη

Ο ισχυρότερος πολιτικός πολέμιος της καγκελαρίου, κ. Τσίπρας, παραδόθηκε στην ισχυρή Γερμανία παραδίδοντας την αξιοπρέπεια των Ελλήνων μέσα από την φράση του "γυρίζουμε σελίδα οραματιζόμαστε ένα κοινό ευρωπαϊκό μέλλον (με την Γερμανία)".

Η στροφή πολιτικής και ιδεολογίας του Έλληνα πρωθυπουργού έβαλε για πάντα στο μπαούλο της απαιτήσεις του ελληνικού λαού και την Ελπίδα που πλέον θα εγκρίνεται για το αν είναι αρκετή μέσω των πολιτικών εταίρων της ελληνικής κυβέρνησης. Μέσω του Brussel Group που άτυπα διοικεί η Γερμανία.

Ο κύριος Τσίπρας στο ταξίδι του στο Βερολίνο δεν πήρε στις αποσκευές του τις δίκαιες...
απαιτήσεις των Ελλήνων, οι οποίοι επί έξι χρόνια έχουν υποστεί την σκληρή γραμμή λιτότητας της Γερμανίας που χάραξε ολοκληρωτικά και με δική της ευθύνη η κυβέρνηση της Άγκελα Δωροθέα Κάσνερ - Μέρκελ.

Η κοινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε μετά το 4ώρο δείπνο των δύο πολιτικών αρχηγών δεν άφησε τίποτε να εννοείται. Η κυρία Μέρκελ πήρε πάνω της όλο το παιχνίδι των εντυπώσεων και έδειξε ποιος κάνει το κουμάντο, ενώ ο κύριος Τσίπρας περιορίστηκε σε ασάφειες όσον αφορά τις ελληνικές απαιτήσεις αλλά σε ξεκάθαρες κουβέντες όσον αφορά τη φίλη Γερμανία.

"Δεν έχει σχέση η σημερινή δημοκρατία της Γερμανία με το Γ' Ράιχ" τόνισε ο Έλληνες πρωθυπουργός ανοίγοντας τον δρόμο για την πολιτική λύση που θα δοθεί για τις γερμανικές αποζημιώσεις καθαρίζοντας την σημερινή Γερμανία από οποιοδήποτε ευθύνη είχε ως ναζιστική πριν 70 χρόνια.

"Δεν πρόκειται να κατασχεθεί το κτίριο του Ινστιτούτο Γκαίτε" δήλωσε ο κ. Τσίπρας χωρίς να δηλώσει αν τα εκατομμύρια ευρώ που αναλογούν με τελεσίδικη απόφαση του Αρείου Πάγου από το 1998 στους συγγενείς των εκτελεσθέντων του Δίστομου θα πάνε υπέρ πίστεως της φίλης Γερμανίας.

Άφωνους άφησε τους Έλληνες, που ξέρουν να ακούν αυτά που λένε οι πολιτικοί, η δήλωση του κ. Τσίπρα ότι εμπιστεύεται το γερμανικό Ινστιτούτο Μακροοικονομικών Böckler του οποίου η έκθεση απέδειξε ότι τα "χαμηλά και μεσαία στρώματα Ελλήνων πλήρωσαν 337% αυξημένους φόρους από την έναρξη του Μνημονίου".

Την έκθεση αυτή ο κύριος Τσίπρας θα πρέπει να την δείξει στην υπουργό του, κ. Βαλαβάνη, που απειλεί με εφόδους ταγμάτων εφοριακών για όσους δεν μπουν στην ρύθμιση των 100 δόσεων. Ληξιπρόθεσμοι φόροι που συσσωρεύτηκαν λόγω των μνημονιακών όρων και την λιτότητας της γερμανικής πολιτικής που έφεραν την αύξηση του 337% που επικαλέστηκε ο κ. Τσίπρας.

Γερμανική αποικία η Ελλάδα

Η καγκελάριος της Γερμανίας έδειξε με την αρχηγική της εμφάνιση δίπλα στον κ. Τσίπρα τι σημαίνει κυρίαρχο κράτος. "Αν και η Γερμανία είναι το ισχυρότερο κράτος της Ευρώπης οι Θεσμοί θα αποφασίσουν για την επιπλέον χρηματοδότηση της Ελλάδας". Τουλάχιστον τους δύο από τους τρεις Θεσμούς, η Γερμανία είναι αυτή που τους κουμαντάρει: Την Ε.Ε. ως το ισχυρότερο κράτος και την Ε.Κ.Τ. ως το κράτος με το μεγαλύτερο οικονομικό κεφάλαιο που στηρίζει την Ε.Κ.Τ.

Η Γερμανία με τον Θεσμό Ε.Κ.Τ έχει άρρηκτη σχέση και για το λόγο αυτό ο επικεφαλής της, Ντράγκι, φρενάρει ή αφήνει κεφάλαια προς την Ελλάδα μόλις το εγκρίνει ο πραγματικός και μόνο ένας Θεσμός, δηλαδή η Γερμανία. Με λίγα λόγια η κ. Μέρκελ είπε στον κ. Τσίπρα ότι η Γερμανία αποφασίζει αλλά έχουμε την "δημοκρατία" της Ε.Ε για να "δουλεύουμε" τους λαούς. 

Επανέφερε στο προσκήνιο την Γερμανοελληνική Επιτροπή Εταιρικής Σχέσης που είναι σε ισχύ από την υπογραφή του Μνημονίου αλλά την δράση της Task Force που αποκλειστικά διαχειρίζονται Γερμανοί υπάλληλοι που "διοικούν" την Ελλάδα σκιωδώς. Task Force είναι ο διοικητικός επιτηρητής επί της αποικίας Ελλάδα.

Τιμές στην Βαυαροκρατία και το Γ’ Ράιχ από την Ελλάδα

Φθάνοντας στην ουσία της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργός, η κύρια Μέρκελ έκλεισε το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων προς την Ελλάδα για τα εγκλήματα του Γ' Ράιχ. Εφόσον ο Έλληνας πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι η "σημερινή δημοκρατική Γερμανία δεν έχει σχέση με το Γ' Ράιχ", η κ. Μέρκελ δήλωσε από το πόντιουμ της κοινής συνέντευξης :"Έχουμε επίγνωση για τις φρικαλεότητες των Ναζί για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε από κοινού με την Ελλάδα το Ταμείο για το Μέλλον διότι το θέμα των επανορθώσεων έχει κλείσει νομικά και πολιτικά".

Η Γερμανία αποδέχεται ότι συνεχίζει την  εξωτερική  πολιτική των Βαυαρών, των Κάιζερ και του Γ' Ράιχ. Αυτό αποδεικνύεται από τον σκοπό της δημιουργίας του Ελληνογερμανικού Ταμείου για το Μέλλον που επικαλέστηκε η καγκελάριος μπροστά στον κύριο Τσίπρα ο οποίος δεν αντέδρασε ούτε με μία έκφραση δυσαρέσκειας.

Το Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον σύμφωνα με το καταστατικό του αποδεικνύει ότι η "δημοκρατική" Γερμανία αποδέχεται την εξωτερική πολιτική των τελευταίων δύο αιώνων απέναντι στην Ελλάδα. "Στόχος του Ταμείου είναι η επιστημονική διερεύνηση των ελληνογερμανικών σχέσεων των τελευταίων 200 χρόνων με κέντρο την ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΑΤΟΧΗ".

Από την εποχή των Βαυαρών και του Όθωνα μέχρι τις ελληνικές κατοχικές κυβερνήσεις, και την μεταπολεμική εποχή μέχρι και σήμερα, η Γερμανία είχε κυρίαρχο ρόλο στην διακυβέρνηση της Ελλάδας. Η σημερινή δημοκρατική Γερμανία το αποδέχεται και το τιμά με το Ταμείο για το Μέλλον που χρηματοδοτεί με 1 εκατ. ευρώ ετησίως εξ ολοκλήρου όχι από το υπουργείο Παιδείας της αλλά από το υπουργείο Εξωτερικών. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα πρόγραμμα Εξωτερικής Πολιτικής που επεμβαίνει στην Ελλάδα με το προκάλυμμα των Τεχνών και των Επιστημών. 

"Δεν ήρθα να ζητήσω λεφτά"

Με αυτή την δήλωση ο κ. Τσίπρας διέψευσε ότι κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο και το γεύμα με την κα Μέρκελ συζήτηθηκε η έξτρα χρηματοδότηση μέσω δανείου ύψους 5 δις. Αρνήθηκε ότι ζήτησε από την γερμανίδα καγκελάριο να αφήσει τους Θεσμούς να δώσουν άμεσα τα 5 δις για να καλυφτούν οι δόσεις προηγούμενων δανείων και οι άμεσες οικονομικές ανάγκες της χώρας.

Όμως, η πρώτη δήλωση του Γερμανού προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, μετά την συνάντηση Μέρκλελ-Τσίπρα ήταν "θα επιτευχθεί νέα συμφωνία η οποία θα είναι αρκετή για εκταμίευση της πιο επείγουσας χρηματοδότησης". Η Γερμανία έχει ήδη εγκρίνει το νέο δάνειο των 5 δις πριν ακόμα φθάσει η λίστα των σαφών μεταρρυθμιστικών μέτρων του κ. Βαρουφάκη στο Brussel Group για έγκριση.

Η δήλωση της κυρίας Μέρκελ στο Γερμανικό Κοινοβούλιο την προηγούμενη εβδομάδα σχολιάζοντας την τότε επικείμενη επίσκεψη του κ. Τσίπρα ("με τον κύριο Τσίπρα θα μιλήσουμε, ίσως και να συζητήσουμε") στο Βερολίνο διαψεύστηκε. Ο Έλληνας πρωθυπουργός πήγε στο Βερολίνο αλλά ούτε καν μίλησε. Άκουσε και παρέδωσε τα όπλα του πολέμου της Ελληνικής Αξιοπρέπειας στα πόδια της Γερμανικής Καγκελαρίας για να πάρει ένα νέο δάνειο με την ονομασία "επείγουσα χρηματοδότηση", αγοράζοντας χρέος που θα αποπληρώνουν οι Έλληνες βάζοντας την αξιοπρέπεια τους χαρτόσημο στα αδιαμαρτύρητα γραμμάτια της Βαυαρικής-Ναζιστικής-Δημοκρατικής Γερμανίας.

από το «Στον Τοίχο»


Μέρκελ über alles Μέρκελ über alles Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Μαρτίου 24, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.