Η νιρβάνα του ηλίθιου. Μια μπαλάντα σε σολ μείζονα.

του Δημήτρη Καζάκη

Ειλικρινά κ. Καζάκη δεν καταλαβαίνω την κριτική σας. Μόλις μια εβδομάδα κυβέρνηση και προσέλαβε έναν από τους Αλ Καπόνε των κεφαλαιαγορών, τον ίδιο που "συμβούλευσε" τους προηγούμενους κυβερνώντες να μας φέρουν σ' αυτή την κατάντια, κι εσείς πια δεν δείχνετε μια ανοχή; Μια εβδομάδα είναι πάνω.

Τι θέλετε να έχει προσλάβει και τον Χριστοφοράκο; Δεν έχει προλάβει ακόμη. Σας είπα κ. Καζάκη είναι μόλις μια εβδομάδα. Αυτή η υστερική σας επίθεση στη νέα και άδολη κυβέρνηση μοιάζει με πανικό. Δηλαδή τι θέλετε; Να κάνει αυτά που υποσχόταν προεκλογικά; Δηλαδή τι θέλετε να παραδεχθούμε ότι είμαστε κορόιδα που μοιράζουμε λευκές επιταγές δεξιά και αριστερά;

Χωρίς κωλοτούμπες, κ. Καζάκη, χωρίς λαμόγια και μυστικοσύμβουλους των υπουργών και της κυβέρνησης δεν κυβερνιέται μια χώρα. Ακόμη να το αντιληφθείτε; Αφήστε λοιπόν τις....
κριτικές και τις επιθέσεις και ελάτε μαζί μας στο νιρβάνα του ηλίθιου, όπου ότι μας φαινόταν ασυγχώρητο μέχρι χθες, σήμερα το αποδεχόμαστε ως απολύτως φυσικό. Έτσι είναι. Όχι, κ. Καζάκη, δεν αρμενίζουμε εμείς στραβά, ο γιαλός είναι πάντα στραβός. Δεν φταίει ποτέ ο εχθρός, αλλά πάντα ο αγγελιοφόρος.

Ακόμη κ. Καζάκη να μάθετε τι σημαίνει όχλος; Ακόμη να μάθετε τι είναι ικανός για ένα ρουσφέτι, για μια ελεημοσύνη, για έναν διορισμό;
Αφού προσλάβανε τους δικούς τους μυστικοσύμβουλους, γιατί να μην προσλάβουν και μας; Στο διάολο η δημοκρατία. Ποιος την χρειάζεται; Εμείς είμαστε αριστεροί. Όπως ακριβώς πριν ήμασταν δεξιοί. Κι όπως αύριο θα είμαστε φασίστες αν χρειαστεί.

Άλλωστε είναι κυβέρνηση μιας εβδομάδας. Αφήστε πρώτα να λεηλατήσει το ταμείο, να μην αφήσει λίθο επί λίθου, να χυθεί αίμα στους δρόμους και ύστερα βλέπουμε. Αφήστε να δούμε αν θα δώσουν κι εμάς το κάτι τις μας και δεν πειράζει αν κλέψουν κι αυτοί. Έτσι πάντα δεν γίνεται; Οι κυβερνώντες κλέβουν και εμείς παρακαλάμε. Τώρα θα αλλάξουμε τα πράγματα; Σε ποιον κόσμο ζείτε κ. Καζάκη; Δούλεψε να φας και κλέψε να χεις!

Κι όπως ένας άλλος πιο μανιακός, πιο υστερικός, πιο παλαβός και τραγικά πιο γραφικός από εσάς κ. Καζάκη, ο Μπέρτλοτ Μπρεχτ έγραφε όταν αναφερόταν στην κυβερνώσα αριστερά της Γερμανίας της Βαϊμάρης: "Οι εργάτες φωνάζουν για ψωμί. Οι έμποροι φωνάζουν γι’ αγορές. Οι άνεργοι πεινούσαν. Τώρα πεινάνε κι όσοι εργάζονται. Αυτοί που αρπάνε το φαΐ απ’ το τραπέζι. Κηρύχνουν τη λιτότητα. Αυτοί που παίρνουν όλα τα δοσήματα. Ζητάνε θυσίες. Οι χορτάτοι μιλάνε στους πεινασμένους. Για τις μεγάλες εποχές που θα’ ρθουν. Αυτοί που τη χώρα σέρνουνε στην άβυσσο. Λεν πως είναι τέχνη να κυβερνάς το λαό. Είναι πολύ δύσκολη για τους ανθρώπους του λαού."

Ποιος είναι αυτός ο Μπρεχτ κ. Καζάκη και τι μπορεί να ξέρει μπροστά σ' έναν Βαρουφάκη, σ' έναν Τσίπρα; Αν ήταν μάρκα σινιέ ρούχου να τον ξέραμε. Επιτέλους, κ. Καζάκη, αφήστε να απολαύσουμε τη νιρβάνα του ηλίθιου.


Η νιρβάνα του ηλίθιου. Μια μπαλάντα σε σολ μείζονα. Η νιρβάνα του ηλίθιου. Μια μπαλάντα σε σολ μείζονα. Reviewed by Διαχειριστής on Κυριακή, Φεβρουαρίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.