Βρε πως αλλάξαν οι καιροί

του Θανάση Καρτερού

Αιθεροβάμονες, αναδόμηση, δημιουργική λογιστική, κωλόσπιτο, νταβατζήδες, ντολμαδάκια, ανφέρ, αρχάγγελος, αρχιερέας, εκσυγχρονισμός, εδώ και τώρα, δεν δικαιούσθε διά να ομιλείτε. Αυτά είναι μερικά μόνο δείγματα από λέξεις και εκφράσεις που ανασύρθηκαν από λεξικά, ή κατασκευάστηκαν από τους πολιτικούς της μεταπολίτευσης, για να υμνήσουν το έργα τους και να ελεεινολογήσουν τα έργα των αντιπάλων τους.

Είχε την πλάκα του αυτό το παιγνίδι, ώσπου οι γλωσσοπλάστες του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μας οδήγησαν στο σημερινό απέραντο φρενοκομεία. Αλλά πού μυαλό! Συνεχίζουν και σήμερα τα ίδια, αν και ούτε έμπνευση πια διαθέτουν, ούτε και πλάκα έχει. Ο Σαμαράς, παραδείγματος χάρη, χωρίς καμιά αίσθηση γελοίου, μιλά για φως στο τούνελ και νέα Ελλάδα. Κι ο Βενιζέλος, χωρίς καμιά αίσθηση τραγικού, μιλά για τα πάντα. Μέχρι και για φεστιβάλ ανευθυνότητας και παροχολογίας του Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Ωπ! Παροχολογία; Αυτή είναι μια λέξη που τώρα τελευταία καταγράφεται στα κιτάπια τους. ...
Η προέλευσή της είναι άγνωστη, αν και φέρει ίχνη χαλκού. Η χρήση της όμως πασίγνωστη. Παροχολογία λένε και γεμίζει το στόμα τους. Τι Σαμαράς, τι Ντινόπουλος, τι Βούλτεψη, τι Βενιζέλος. Η παροχολογία τους εμπνέει και τους δονεί όλους, αναρριπίζει τα εθνικά τους αντανακλαστικά και την πολιτική τους λίμπιντο. Άστρο λαμπρό που τους οδηγεί στα πεπρωμένα της φυλής...

Κατασκευάστηκε βέβαια για να περιγράφει υποτίθεται τις έωλες πολιτικές υποσχέσεις για παροχές. Σημαδεύει όμως αποκλειστικά τον ΣΥΡΙΖΑ. Σου λέει ο άλλος, να πάρουμε πέντε μέτρα για να μην πεθαίνει ο κόσμος από την πείνα. Παροχολογία! Να καταργήσουμε την εξίσωση στο φόρο του πετρελαίου, γιατί και το δημόσιο χάνει και ο κόσμος πεθαίνει από το κρύο. Παροχολογία!! Να σφιχτούμε για να δώσουμε στους συνταξιούχους των υπογείων άλλη μια σύνταξη. Παροχολογία!!!

Βρε πώς αλλάξαν οι καιροί! Σαράντα χρόνια καθηγητές στη σχολή του ΘΑ. Εν πολλαίς αμαρτίαις γηράσαντες στα σαλόνια του δικομματικού Μινχάουζεν. Έσκασαν από εξουσία που τους παρείχαν οι χρυσές παροχές στους παρέχοντες χορηγίες. Και οι πέτσινες στους παρέχοντες ψήφο. Τώρα όμως που μη έχοντες έγιναν μη αντέχοντες, τι παρέχουν οι ισόβιοι πάροχοι; Την παροχολογία. Α στο καλό. Πάρτε τους στην πλάκα. Ή στείλτε τους πέντε και στο χέρι που απαιτούν, τώρα που ερωτεύτηκαν τα κόστη. Αυτή θα είναι πρώτης τάξεως παροχή....

από την «Αυγή»


Βρε πως αλλάξαν οι καιροί Βρε πως αλλάξαν οι καιροί Reviewed by Διαχειριστής on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 16, 2014 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.